Hieronder vindt u een aantal handige links.

 

 

Kansrijk Beroep

Op Kansrijk beroep.nl kun je je aanmelden voor kansrijke beroepen. Lees in het PDF-document “kansrijke beroepen” hoe een en ander werkt.

 

Rechtsbijstand nodig?

Ga dan eerst naar het Juridisch Loket. Zij kunnen u een eerste juridisch advies geven. Zo kunnen ze beoordelen of u met uw zaak kans maakt bij de rechter. Daarmee voorkomt u dat u tijd en energie steekt in een kansloze zaak.

Als uw zaak wel kans maakt, moet u een eigen bijdrage voor de rechtshulp betalen. Ook daarvoor is het belangrijk dat u eerst langs het Juridisch Loket gaat. Als u dat niet doet moet u een hogere eigen bijdrage betalen! En voor die verhoging kunt u geen bijzondere bijstand krijgen. Wel voor de lagere eigen bijdrage. Voor de hogere eigen bijdrage kunt u wel een lening krijgen.

Meer informatie vindt u op juridischloket.nl.

 

Kasboek Maand Overzicht

Handig! Dit Kasboek Maand overzicht  waarin de meest voorkomende inkomsten en uitgaven zijn genoemd kunt u voor uzelf invullen. Dan weet u meteen of uw inkomsten en uitgaven in balans zijn.

 

Lijst mee te nemen zaken GKB

Mocht u schuldhulpverlening overwegen, dan hebben we als Cliëntenraad (CR) voor u deze lijst van de Gemeente Groningen bijgevoegd, met zaken die handig zijn om mee te nemen voor een eerste oriënterende gesprek.

Lijst wat mee te nemen naar de GKB

 

50 Bespaartips Poster (ING)

Enkele verrassende tips:

Wilt u iets heel graag hebben, slaap er nog een nachtje over!

Tel eerst tot 10 voor u een impulsaankoop doet.

Wees trots op alle kleine beetjes, want ze helpen echt!

ING 50 bespaartips

 

30 Dagen meer Geld Overhouden Challenge (ING)

Meer doen met minder geld en zelfs geld overhouden. Zou dat niet geweldig zijn? Wij willen u uitdagen om binnen 30 dagen een mooie start te maken met de Meer Geld Overhouden Challenge. Het kan u tientallen euro’s of meer schelen. Gaat u de uitdaging aan?

Heeft u een iPhone, iPad, Android smartphone of tablet? Download dan nu gratis de 30 Dagen Meer Geld Overhouden Challenge App in de App Store of Google Play. Geen smartphone of tablet? U kunt ook meedoen via e-mail.

30 Dagen Meer Geld Overhouden Challenge (ING)