Sjoerd Otter

Sjoerd Otter

Dertiger. Jurist: ben na mijn rechtenstudie in de stad blijven hangen. Opgegroeid in Gelderland. Woon in De Hoogte.

Alga Kunst

Alga Kunst

50+. Geboren stadjer. Vele werkzaamheden gedaan, van werken in de zorg en in de catering/horeca. Ondernemer geweest. Vrijwilligswerk gedaan. Ben werkzoekende en op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Klaas Kruizinga

Klaas Kruizinga

Geboren en getogen stadjer, leeftijd tweede helft 50. Jarenlang gewerkt als accountmanager voor grote fabrikanten. Sinds een jaar of 12 afgekeurd waarna ik begonnen ben met mantelzorg en vrijwilligerswerk. Tegenwoordig werk ik voor oa. de WIJ Groningen en de Cliëntenraad.

Martine Voorthuis

Martine Voorthuis

Geboren en getogen in het land tussen Dinkel en Regge (oftewel Twente), eerst gestudeerd in Zwolle en daarna in Groningen en nooit meer weggegaan. Moeder van een zoon. In diverse soorten functies gewerkt, zoals administratief, maar ook als medewerker thuiszorg.

John Veldman

John Veldman

Geboren en getogen Stadjer. 60-plus. Al 30 jaar Beijumer. Diverse leidinggevende functies in welzijnswerk stad (st.WING). Langdurig werkloos. Ex-bestuurslid BOB (Bew.org.Beijum). Hoofdredacteur voormalige Beijumkrant. Muziek. Stamboomonderzoek. Logische puzzels. Lid Cliëntenraad sinds april 2017. Schrijver van notities.

Wim Spiering

Wim Spiering

Geboren stadjer, een aantal jaren inwoner van Haren en nu weer, door de herindeling, inwoner van Groningen. Al tijdens mijn arbeidzaam leven als ict’er heb ik mij als vrijwilliger ingezet voor de sociale kant van de samenleving. Heb in die periode diverse bestuursfuncties gehad. Na deze periode heb ik het aantal functies zowel op bestuurlijk terrein als in de praktijk uitgebreid om op die manier mij breder in te zetten om de sociale kant te verbeteren.

Hans Alderkamp

Hans Alderkamp

Vanuit mijn gesubsidieerde baan bij de Werkgroep Vluchtelingen heb ik mij jaren ingezet voor het behoud van gesubsidieerde banen als ondernemingsraadslid. Nu zet ik mij sinds drie jaar in voor verbetering van de onze positie als uitkeringsgerechtigden en een fatsoenlijke omgang door de gemeente met ons. Mijn speerpunt voor de komende jaren is het tegengaan van verdringing op de arbeidsmarkt door mensen vrijwilligersbanen op te dringen of hen in werkprojecten te plaatsen zonder volwaardig loon. Het armoedebeleid te verbeteren en zorgkosten betaalbaar te maken voor alle minima.

Fleur Nagel

Fleur Nagel

Ik ben na mijn studietijd blijven hangen in de stad Groningen. Gewerkt als (medische) secretaresse/administratief medewerker bij verschillende werkgevers. Sinds 2011 volledig afgekeurd. Wel ben ik vrijwilligerswerk gaan doen; heb een paar jaar bij Stip (nu entree WIJ) gewerkt, de hulpdienst van Groningen-zuid en Stadadviseert. Sinds september 2017 werkzaam bij de Cliëntenraad, hiernaast ben ik nog betrokken bij de Werkgroep Chronische Zieken. Ik wil mij vooral inzetten voor het armoedebeleid in de gemeente Groningen.