RTLNIEUWS meldde deze ochtend dat de zorgpremie volgend jaar flink gaat stijgen. Ze basseerd dat op de bekendmaking van de premie van zorgverzekeraar DSW. Die komt traditiegetrouw als eerste naar buiten met de premie voor de basisverzekering. En in verkiezingsjaar 2017 dus met een grote stijging van 111 euro duurder per jaar. De totale premie voor een jaar wordt daarmee 1296 euro.

De maandpremie van DSW stijgt met 9,25 euro naar 108,00 met het standaard eigen risico van 385 euro per jaar. Dat is een stuk meer dan de 3,50 euro verhoging die het ministerie van VWS voorspelde in de Miljoenennota.

Chris Oomen, directeur van DSW, zei al eerder tegen RTL Nieuws dat dit té optimistisch is, omdat de basisverzekering weer is uitgebreid met nieuwe behandelingen en er veel dure medicijnen worden verstrekt. De zorgverzekeraars gebruikten de afgelopen jaren hun reserves om de premie laag te houden, maar de bodem is bereikt. De reserves mogen niet te laag worden van De Nederlandsche Bank.

Alle premies moeten uiterlijk 19 november bekend zijn, zodat consumenten vóór 31 december 2016 kunnen overstappen naar een andere zorgverzekering als ze willen.

Zie voor meer informatie: https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/ineens-stijgt-de-zorgpremie-toch-flink-hoe-kan-dat

 

RTL Nieuws