Ook de inflatie wordt dit jaar niet aan de huurders doorberekend. Lefier kiest er voor om dit jaar de huren te bevriezen. Meldt de grootste woningcorporatie van het Noorden. Lefier bezit 30.000 huurwoningen in Groningen, Slochteren, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Borger-Odoorn en Emmen. Alleen de huur van vrijgekomen woningen die worden gerenoveerd wordt verhoogd, maar die treft geen zittende huurders.

Voldoende in kas
De woningcorporatie heeft volgens directeur Lex de Boer voldoende geld in kas om dit jaar af te zien van een huurverhoging. Twee jaar geleden heeft Lefier een stevige reorganisatie doorgevoerd, waarbij bijna een derde van het personeel is afgevloeid.

Tegelijk is een meerjarenplanning gemaakt, waarbij wordt ingezet op de verduurzaming van woningen. Aangezien de voorbereidingen tot de verduurzaming flink wat tijd kosten, houdt de corporatie dit jaar geld over. ,,Als je dat op de bank zet, levert het bijna niets op. Daarom is besloten dit jaar de huren niet te laten stijgen. In de daaropvolgende jaren blijft de huurstijging eveneens binnen de perken. We streven ernaar de huren met slechts het inflatiepercentage omhoog te laten gaan.”

 

Bron: Lefier.nl