Persbericht van de gemeente van 10 november:

Sinterklaasshow voor Stadjerspaskinderen

Alle kinderen van ouders met een Stadjerspas zijn van harte welkom om de Super Sinterklaasshow in de Stadsschouwburg bij te wonen op zondag 26 november. De Super Sinterklaasshow met als thema “Het Knalfeest” is een interactieve show met theater, muziek en een cadeau voor ieder aanwezig kind.

Op zondag 26 november zijn er drie voorstellingen van “het Knalfeest”; om 10.00 uur, 13.30 uur en 17.00 uur. “Het Knalfeest” is een theatervoorstelling van Pilot Production, De hoofdrollen zijn voor de Goedheiligman, MachoPiet, CreaPiet en SnoepjesPiet. Ook LangeLengtePiet, dans-, zang- en zaalPieten zijn aanwezig. In totaal kunnen 1500 kinderen met ouders de voorstellingen bezoeken. Kaarten voor deze voorstelling zijn twee euro per stuk en te koop met een Stadjerspas bij het gemeentelijke Informatiecentrum aan de Kreupelstraat 1 en op geselecteerde data  bij enkele WIJ-locaties in de stad. Zie www.stadjerspas.nl voor meer informatie.

Crowdfunding

Rondom deze Sinterklaasshow  vraagt de gemeente aandacht voor armoede in de stad. In Groningen leeft 1 op de 5 kinderen onder de armoedegrens. Dat betekent dat er bijvoorbeeld geen geld is voor Sinterklaascadeautjes of het bezoeken van het theater. Om deze Sinterklaasvoorstelling met cadeautjes voor kinderen van Stadjerspashouders mogelijk te maken speelt de theatergroep onbezoldigd en met vele vrijwilligers en is er een crowdfundingactie opgezet waarbij bedrijven en inwoners van Groningen gevraagd wordt om een kind voor tien euro te sponsoren. Er is een bedrag nodig van € 15.000,– en er kan nog gedoneerd worden via www.stadjerspasactie.nl. Met deze actie wil de gemeente bijdragen dat ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen deze winter iets extra’s krijgen rondom het Sinterklaasfeest.