De gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft met ziektekostenverzekeraar Menzis een gunstige ziektekostenverzekering afgesloten voor inwoners met een laag inkomen. Zie voor meer informatie: http://www.hskrant.nl/nieuws/24526/eigen-risico-ziektekosten-meeverzekeren-mogelijk-voor-minima-h-s/

Met name mensen met veel zorgkosten kunnen nu extra voordelig een verzekering afsluiten. In Pakket 3 van deze verzekering is het mogelijk om tegen meerkosten het Eigen risico mee te verzekeren.

Wethouder Peter Verschuren over deze afspraak met Menzis: “Uit onderzoeken blijkt dat mensen met laag inkomen regelmatig afzien van noodzakelijke zorg of medicijnen vanwege het eigen risico. Ik ben blij dat we samen met de gemeenten Slochteren en Menterwolde nu een oplossing daarvoor gevonden hebben.“

Eigen risico meeverzekeren

Hoogezand-Sappemeer kent al langer een voordelige collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met een inkomen tot 110 % van het minimum. In variant 3 van die verzekering is het eigen risico nu volledig meeverzekerd. U betaald hiervoor €20,02 per maand extra!

Aanvraag

Mensen die gebruik willen maken van het aanbod van Menzis en de gemeente, kunnen hiervoor tot 31 december 2014 terecht bij Menzis en via de website https://www.gezondverzekerd.nl/gemeente/hoogezand-sappemeer/#!/pakketten Daar kan een aanvraag digitaal worden ingediend.

Voor de inwoners die geen internet beschikbaar hebben zijn er aanvraagformulieren beschikbaar en af te halen aan de Haydnlaan 2 in Hoogezand.