Van de site van het Dagblad van het Noorden (13-11-2017):

 

Vrijwel alle werkzoekenden uit Delfzijl die het afgelopen jaar zijn begeleid door een ‘buddy’ uit het bedrijfsleven, hebben nu een betaald werk of een baan in zicht.

Van de 23 deelnemers hebben er tot dusver nog maar vier geen werk gevonden. Negen vonden dankzij het netwerk of tips van hun begeleiders een baan, zes zitten nog in een sollicitatieprocedure en nog eens vier hebben een werkervaringsplek.

Nog een jaar door

Reden genoeg om het buddy-project voort te zetten. Voor komend jaar zoekt de gemeente Delfzijl samen met partners als Werkplein Fivelingo en bedrijvennetwerk SBE nieuwe ondernemers of werkgevers die werkzoekenden individueel willen begeleiden bij hun zoektocht naar een baan.

De sleutel naar de arbeidsmarkt ligt soms in een simpele tip of een luisterend oor, zegt wethouder Meindert Joostens. ,,Het is zeker niet de bedoeling dat werkgevers hen te werk stellen in hun eigen bedrijf. Waar het vooral om gaat, is dat de ervaren ondernemer in gesprek is met iemand die nog het laatste duwtje nodig heeft om een baan te vinden.’’