Update: voor het tweede jaar op rij is er bij LEFIER geen huurverhoging geweest: 

Geen huurverhoging voor sociale huurwoningen

Ook bij de “Huismeesters” is de huurverhoging per 1 januari 2017 beperkt: 

https://www.oogtv.nl/2017/03/huismeesters-beperkt-huurverhoging/

 

Huurders en Woningzoekenden hebben het financieel moeilijk door de enorme huurstijgingen de afgelopen twee jaar, blijkt uit een analyse van de Nederlandse Woonbond. In 2014 stegen de huren voor van vrijkomende huurwoningen gemiddeld met 22,6 procent. Voor zittende huurders stegen de huren gemiddeld 9,2 procent in twee jaar tijd.

Steeds meer huurders zitten financieel in de knel. Het is het derde opeenvolgende jaar waarbij de huren vér boven inflatie kunnen stijgen. Corporaties verhoogden de huren meer dan particuliere verhuurders. Ondanks de verhuurdersheffing is het financiële perspectief van corporaties de afgelopen twee jaar sterk verbeterd. Er is dus ruimte om de huren dit jaar matig te verhogen.

De gemiddelde prijsstijging van een huurwoning bij komst van een nieuwe huurder met 22,6 procent zorgt ervoor dat huurwoningen bij het wisselen van huurder zo’n 100 tot 200 euro stijgen. Steeds meer huurders hebben moeite de hoge huren op te brengen. Dat blijkt ook wel uit het stijgende aantal huisuitzettingen.

De gemiddelde prijsstijging van een huurwoning bij komst van een nieuwe huurder met 22,6 procent zorgt ervoor dat huurwoningen bij het wisselen van huurder zo’n 100 tot 200 euro stijgen. Het aanbod betaalbare huurwoningen staat dan ook onder druk en nieuwe huurders lopen tegen torenhoge prijzen aan.

Steeds meer huurders hebben moeite de hoge huren op te brengen. Dat blijkt ook wel uit het stijgende aantal huisuitzettingen. De Woonbond start vandaag de campagne ‘Blokkeer de huurverhoging’ tegen het derde jaar aan enorme huurverhogingen. Deel van deze campagne was een petitie die te ondertekenen was via Blokkeer de huurverhoging? De Woonbond roept verhuurders op huurstijging te matigen en wil dat de politiek het beleid dat torenhoge huurstijgingen mogelijk maakt van tafel haalt.