Bedrijfsleven, overheid en onderwijs in de Eemsdelta en de omliggende regio moeten zorgen dat er geld komt om werkloze 40-plussers bij te scholen. Daardoor ontstaat een arbeidspotentieel dat voor bedrijven reden kan zijn om zich in het gebied te vestigen.

,,Dan hebben we goud in handen”, zo zei gisteren scheidend directeur Harmen Post.

Hij verwees naar de geringe jeugdwerkloosheid in Nederland, ‘de laagste in Europa’. Dat is volgens hem mede een gevolg van het feit dat de overheid geld heeft gestoken in de bestrijding ervan. Om te zorgen dat er voldoende goed personeel voor het bedrijfsleven is, is het volgens hem zaak dat nu de ‘oudere jongeren’ zonder baan worden klaar gemaakt voor een rentree op de arbeidsmarkt.

Als de regio daar werk van maakt, aldus Post, kan dat nieuwe bedrijven naar de regio lokken. Hij verwees naar de Roermondse fabrikant van fundaties voor offshore windmolens SIF, die er spijt van heeft twee jaar geleden in Rotterdam een vestiging te hebben geopend omdat het bedrijf er geen personeel kan vinden.

,,Als wij zorgen dat we wél goed personeel hebben, is dat heel goed voor het vestigingsklimaat”, aldus de Seaports-directeur.

Kijk voor meer informatie op: Geld nodig voor werkloze 40-plusser