Van rtvnoord.nl van 29 mei 2019:

Directeur Paulien Geerdink van het Noordelijk Belastingkantoor is per direct gestopt. Tijdens een medewerkersbijeenkomst dinsdag is haar onmiddellijke vertrek aangekondigd.

Dat bevestigt woordvoerder Linda van Leeuwen van het Noordelijk Belastingkantoor.

Eerste Kamerlid

Op de website van het Noordelijk Belastingkantoor staat dat de verkiezing van Geerdink als Eerste Kamerlid voor de VVD de reden is van haar vertrek.

Het bestuur zal op korte termijn een interim-directeur aanstellen.

Woordvoerder Henry Frieswijk van het bestuur van het Noordelijk Belastingkantoor wil verder geen toelichting geven.

Opvallend

Het vertrek van Geerdink is opvallend, omdat het lidmaatschap van de Eerste Kamer vaak wordt gezien als een parttime baan.

Van Leeuwen: ‘Geerdink heeft zelf haar vertrek aangekondigd en dit is in goed overleg gegaan. Het is haar eigen keuze om haar functie neer te leggen. Ze heeft de Eerste Kamer en verschillende commissariaten.’

Het Noordelijk Belastingkantoor

Het Noordelijk Belastingkantoor is in 2017 van start gegaan. Inwoners van de gemeente Groningen kregen vanaf dat moment één aanslagbiljet op de deurmat voor de waterschaps- en gemeentelijke belastingen.

Achterstand

Gelijk liep de nieuwe organisatie al achter met het verwerken van kwijtscheldingen. Stadjers die kwijtschelding van bijvoorbeeld hun afvalstoffenheffing hadden aangevraagd, moesten lang wachten op antwoord.

Late en ten onrechte herinnering

In de zomer van 2018 kregen 6500 inwoners van de drie noordelijke provincies een herinnering van het Noordelijk Belastingkantoor op de deurmat. Die herinnering kwam in de meeste gevallen pas een jaar na de originele rekening van toen nog het Hefpunt.

Vervolgens bleek dat tientallen mensen die zo’n herinnering hadden gekregen, hun eerdere nota wel degelijk hadden betaald.

Meer op rtvnoord.nl over de problemen bij het NBK:

Noordelijk Belastingkantoor verstuurt 120.000 aanslagen: wat is jouw ervaring?
– Tientallen herinneringen Noordelijk Belastingkantoor ten onrechte verstuurd (juli 2018)
– Opnieuw problemen met kwijtscheldingen bij Noordelijk Belastingkantoor (april 2018)
– Nieuw belastingkantoor loopt achter met verwerken kwijtscheldingen (februari 2018)