De gemeente Groningen is in februari gestart met de proef ‘Zelf aan het Werk’ en inmiddels heeft de 1000ste werkgever aangesloten op de arbeidsmarktregio Groningen-Assen. De aangesloten werkgevers zijn voor het grootste deel MKB-bedrijven, maar ook namen zoals Ikea, Mercure Hotel en Jumbo doen mee. Werkgevers kunnen simpel en gratis hun vacatures toevoegen en ‘Zelf aan het Werk’ gaat op zoek naar de beste match.

Wethouder sociale zaken Mattias Gijsbertsen: “We zijn heel blij dat zoveel werkgevers zich al hebben aangesloten. Meer werkgevers bieden meer vacatures en meer kansen voor werkzoekenden in onze gemeente. De kans op het vinden van een passende baan, is zo weer dichterbij gekomen.”

De komende tijd richt de gemeente zich op aanmeldingen van werkzoekenden. De gemeente werkt bij dit project samen met de Stichting Maatschappelijke Coalitie, die het online platform heeft opgezet. De stichting heeft als doel om voor iedereen werk te vinden dat het beste bij hem of haar past.

Iedere werkzoekende in de gemeente Groningen kan zich gratis inschrijven op het online platform. Hij/zij kan direct solliciteren en krijgt meteen een terugkoppeling over zijn/haar kans van slagen, maar ook over passende opleidingsmogelijkheden. Solliciteren kan snel en makkelijk via PC, tablet en smartphone.

‘Zelf aan het Werk’ zoekt de beste match op basis van het Slim CV, dat niet alleen matcht op werk- en leerervaring maar ook op passie en capaciteiten. Dat biedt voordelen voor werkgevers en werkzoekenden.
Zo ziet een werkgever direct de best matchende kandidaten en kan hij daar zelf snel contact mee leggen. Werkzoekenden maken op een eenvoudige manier een Slim CV en krijgen direct functies te zien die bij hen passen.